Мото гуми – необходимата информационна статия потребна темата

  • Home
  • Мото гуми – необходимата информационна статия потребна темата

Мото гуми – необходимата информационна статия потребна темата

Мото гумите са наистина съществен момент за което и да е такова превозно средство. Управлението на мотоциклет и други подобни превозни машини имащи мото гуми, реално предвещава по-голям риск от шофирането на автомобил. И недостатъчно изрядното положение на мото гумите допълнително ще увеличи възможността за случване на лоши случки , без оглед от факта за каква марка мотоциклет става въпрос и какви умения за управлението му имате . Затова е от съществена важност да предпочетете най-подходящите и съобразни мото гуми за вашата превозна машина. Тук ще видим важните компоненти, изпълняващи функция в метода на подбор , също и някои страхотни дейности обвързани с благонадеждната поддръжка на мото гумите.

Мото гуми – трябва да знаем как да разглеждаме височина на профила преди да закупуваме

А за да ви се избистри идеята на профилната височина, най-напред е необходимо да поясним какво всъщност означава подобна характеристика на мото гумите. С наименованието „профилна височина“ на практика се означава разстоянието между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Добри препоръки що се касае до мото гумите

Ще изложим още няколко удачни съвета относно видовете от отдел „Мото гуми“. Тези препоръки са свързани с познаване на моментното състояние на мото гумите, тяхната правилна употреба и грижа. Това са точките, които трябва да знаете при положение, че сте решили вашето превозно средство да е снабдено с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро положение:

Огромно разнообразие от мото гуми 1
Огромно разнообразие от мото гуми

Мото гуми – какво определя профилната ширина в нашия подбор

Ширината на профила на мото гумата вероятно е добре да бъде възприемана като значим фактор при избора на материали от въпросната категория . Мотивът за това се основава в причината , че тя поддържа генерална роля относно осигуряването на хубаво съприкосновение между мото гумата и пътната настилка .

Желаем да имаме добро сцепление между мото гумата и пътния слой

Колкото по-обемна е профилната ширина , толкова по-подходящо ще бъде и полученото сцепление . Същевременно с това обаче е добре да знаете , че обемната профилна широчина увеличава и действието на триене между мото гумите и пътя , това довежда до по-усложнено сменяне на направлението на движение. Като извод , ще трябва да положите по-големи усилия, за са осъществите потребния завой. Погледнато под друг ъгъл, намалената ширина на профила обещава по-силни и по-лесни завои , но пък снишава цялата устойчивост на мотоциклета при право движение .

Мото гуми – сигурни ли сме във форма на профила за нашето превозно средство

Формата на профила е последваща характеристика на мото гумите, рефлектираща въздействие над извършването на движение на превозното средство . И в това положение е препоръчително да се наблегне внимание характерностите на отделните типове профилни форми по отношение всякакви ситуации по пътното платно. Равната форма на профила всъщност помага относно стабилизираното движение в права насока , но затормозява променянето на посоката и осъществяването на завои от това превозно средство . Облият профил пък ще реализира улеснено извършване на завоите и по-малка стабилност движейки се в права посока.

Вижте каталога ни с мото гуми 2
Вижте каталога ни с мото гуми

Изправени пред решението стара или първа употреба мото гума

Ако сте си закупили нова мото гума, дали можете да бъдете сигурни , че тя всъщност е нова? Може примерно мото гумата да е била прибрана в склад за неопределено дълго време , преди вашето закупуване . Най-лекият начин да сте наясно това така ли е , е като сверите номера на идентификацията DOT. Той е разположен в страничната част на мото гумата. Нужната информация отговарящи на нейната възраст ще ви кажат последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях са показател за годишната седмица, на създаване на тази мото гума, а следващите две – и определената година . В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, следователно тя е създадена през 23-тата седмица от 2009 година. Както се сещате , чрез DOT кода сте свободни да разберете с истинска точност годината на производство на мото гумата, закупена от вас току що .

Информация за мото гуми 3
Информация за мото гуми

Мото гуми – със сигурност е важно преглеждане на на външния изглед

Едно напълно нормално оглеждане на външния вид на мото гумите може да ви разкаже немалко за състоянието им. На какво точно е необходимо да обърнете внимание при такъв преглед? Следете за това по мото гумите дали има драскотини, разкъсвания и подобни неблагоприятни белези. В допълнение , своевременно премахвайте елементи като пръст, пръст и т.н. В бъдещ план сходни елементи биха били причина за недобро влияние върху характеристиките и функциите на мото гумите.

Мото гуми – какви могат да бъдат отличителни свойства на джантите

Ставайки въпрос за мото гуми, задължително трябва да се следят и най-важните характерни свойства на джантите им. Ширината на джантата например трябва задължително да съответства на на мото гумата, допускайки за възможни само малки разлики във връзка с този аспект . За максимално оптимизиран процес по покупка на съответната джанта, в немалко случаи създателите излагат по няколко ширини на джанти, прилягащи на определен тип мото гума. Правилното съчетание между мото гума и джанта спомага относно непоколебимостта на превозната машина докато е в движение и достигането до абсолютна прецизност отнасяйки се до шофирането му.

Намерете най-добрите оферти за мото гуми 4
Намерете най-добрите оферти за мото гуми

Не се колебайте да ни се обадите и да закупите точните мото гуми

Вижте каталога на Мото гуми ООД и си изберете идеалните мото гуми за вашата превозна машина ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Най-добрите на пазара мото гуми 5
Най-добрите на пазара мото гуми
Видове мото гуми 6
Видове мото гуми
Вземете мото гуми 7
Вземете мото гуми
Изключително качествени мото гуми 8
Изключително качествени мото гуми
Огромно разнообразие от мото гуми 9
Огромно разнообразие от мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем как да разглеждаме височина на профила преди да закупуваме
Добри препоръки що се касае до мото гумите
Мото гуми – какво определя профилната ширина в нашия подбор
Желаем да имаме добро сцепление между мото гумата и пътния слой
Мото гуми – сигурни ли сме във форма на профила за нашето превозно средство
Изправени пред решението стара или първа употреба мото гума
Мото гуми – със сигурност е важно преглеждане на на външния изглед
Мото гуми – какви могат да бъдат отличителни свойства на джантите
Не се колебайте да ни се обадите и да закупите точните мото гуми

admin

Leave a Reply