протеини

  • Home
  • протеини

протеини

Състав на протеините?

Протеините са биологически необходими макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те имат съществено значение за нормалния развой и дейност на човешкия организъм. В действителност протеините играят дейността на един от главните полагащи елементи на които и да е живи клетки. Мисиите, които изпълняват в системата , са основни и изключително разностранни . Като тръгнем от конкретно структурните такива, имащи връзка с изграждането на клетките, и стигайки до осигуряването на естествените защити на тялото и пренасянето на въздух до тъканите. Организмите ни са в състояние да синтезират голям брой от аминокиселините, играещи роля в образуването на протеините, но още подобни е нужно да приемаме от външни източници. Те могат да са хранителните продукти, обогатени с протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, в продажба на пазара .

В кои елементи се съдържат достатъчни наличности протеини?

За да набавяме нужната ни стандартна доза протеини, е нужно да осъзнаваме кои продукти са обогатени с тази група елементи. Положителното е, че определените храни са много различни . В този контекст , за да снабдите тялото си протеини, не е необходимо да влизате в някакви строго прецизни режими. Достатъчно е просто да спазвате сравнително разделно хранене, което ще ви поднесе необходимите полезни части . Нека да видим кои храни е хубаво да съчетава подобно балансирано хранене:

– телешко месо – освен това че е съблазнително, телешкото месо доставя на човека достойни дози протеини. Чрез една прясна телешка пържола в интерес на истината бихте могли да доставите на организма си около 22 грама от тези вещества .

– риба – рибата е допълнителен доверен извор на ценни елементи в човека . На първо място по наситеност на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са изключително добър пример за закуска. Освен протеини, те са наситени и с достатъчно количество витамини А, D и Е, също така и омега-3 мастни киселини. Яйцата биха удовлетворили апетита ви и в едновременно ще ви предоставят достатъчна мощ за деня.

– боб и леща – бобът е измежду най-силните растителни банки на протеини, независимо дали ще се консумира в ястие или приготвен като салата. Значително съдържание на този вид вещества има и в лещата, като плюс чрез нея бихте могли да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – повишеното яден на ядки е перфектен метод за приемане на протеини. Най-действащи сред тях в този смисъл са фъстъците и бадемите, които ефикасно подтискат усещането за апетит.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Главни функции на протеините

Протеините имат разнообразни значими действия в нашето тяло . Ако се изисква да сме точни, на практика няма процес в тялото ни, който да не е във връзка с определен протеин. Характерите на протеините са много различни , но ще вложим усилия да ги презентираме в няколко характерни групи.

– определящи функции – структуроопределящите функции на протеините се определят от една тяхна много характерна отличителност. Именно тенденцията на протеиновите молекули да се сливат едни с други , за да направят различните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са съставка от конструирането и поддържането вида на клетката, в същото време и в нейната същинска организация . Най-същественият структурен протеин в тялото ни е колагенът. Той има значителна роля в построяването на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено значение за скелетно-мускулния апарат и малкото им количество неизбежно води до зараждането на усложнения в него.

– осигуряване на електролитния баланс – протеините плюс това разполагат с доста качества , подкрепящи запазването на електролитното равновесие или pH баланса в организма . Храните и течностите, които приемаме ежедневно , притежават свойствата да променят този баланс . А това води до тежки хронични болести. Естествено протеините предпазват организма ни от този вид недобро действие , като помагат за изравняването на електролитния баланс.

– засилване на имунната система – може да се смята , че протеините са изграждащата хранителна единица, която държи нормалната работа на имунната система. Коя е определената задача на човешката имунна система? Да праща антитела за компенсиране на проникналите в системата вируси и микроорганизми. Е, такива антитела по своето устройство в интерес на истината се оказват протеини. Поради това обстоятелство е от такова основно значение да доставяме на имунната си система с необходимото количество протеини, за да може тя да съществува ефективно и да ни предпазва от доста заболявания .

– транспортиращи действия – протеините изпълняват значима роля и в транспортирането на хранителни вещества в тялото . Те осигуряват до клетките неизменни за тях съставки – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези процеси е възможно доставянето на кислорода в клетката и съответно излизането на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които изпълняват ролята на силни катализатори в човешкия организъм, се назовават ензими. Те катализират работата на разграждане на хранителните частици до по-малки и достъпни елементи . Реално тези протеини значително скъсяват времето за протичане процеса на храносмилане. Осигуряването на потребното количество ензими в тялото е от съществено значение, понеже при намаляването им е възможно да изскочат конкретни тревоги с храносмилането.

– отразяващи функции – като детайл от консистенцията на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините взимат участие в дейностите на междуклетъчна и междутъканна обмяна. Следователно , те изпълняват предназначението на своеобразни вестоносци в човешкия организъм. Случай за подобен протеин е инсулинът, който има съществена роля в модулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от ролите на протеините, за които сигурно се знае най-малко. Реално много от протеините отговарят на функцията на молекули, кореспондиращи на установен разред сигнали. Често този тип протеинови сензори са вградени в клетъчните мембрани. Тяхната дейност е да разгадават молекулните сигнали, получени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в телесните клетки и органи се получава посредством т.нар. двигателни протеини. Това е във валидност и като цяло за придвижването на тялото . Като пример за двигателен протеин можем да кажем немалко. Той се помещава в мускулната тъкан и оказва въздействие върху равномерните им съкращения , спомагащи за реализирането свиването на скелетната мускулатура и преместването на тялото в пространството.

– допълнителни функции – и не трябва да забравяме че, в определени варианти може протеините да бъдат използвани от човека като огромен ресурсен приток . Разбираме предимно ситуации , при които човешкият организъм изпитва недостиг на въглехидрати. Тази разновидност протеини, осъществяващи запасна дейност във връзка с набавянето на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 2 Най-добрите
протеини

В каква мярка са ни необходими протеините?

Това е един със сигурност реално важен проблем за протеините, който ще поясним . Действително обичайните дневни дози протеини са вариращи за неспортуващите хора и за тези, които редовно тренират в залата . По принцип за обикновен дневен прием се приема 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Тези количества протеин естествено са много неприемливи за хора, практикуващи силови дейности . Нужно е приемането на по-големи дози протеини, за да бъдат избегнати катаболните процеси свързани със губене на мускулна маса, следващи след приключването на физическите дейности . Добре знаете , че съкращаването на мазнини е конкретно свързано с намаляването на цялостния калориен прием. Естествено това не трябва да се осъществява за сметка на протеините. Напротив , приемът на на протеини е нужно да остане на точните нива , а в други моменти дори да се вдигне . Освен че защитава от катаболизъм, редовният прием на протеини има термогенно действие , подпомага по-качественото храносмилане и набавяне на положителните елементи и потиска апетита. Така че ако подлагате организма си на активни спортни занимания и потене в залата , вземете под внимание приема си на протеини с физическата енергия, която изразходвате ежедневно .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и сила на реални цени

В серията на Ready for life можете да потърсите серия протеини и протеинови продукти, част от предложенията на известни и наложени фирми за хранителни добавки. Те не само ще ви помогнат за стегнато оформено тяло, но и ще ви подкрепят за поддържане страхотно здравословно състояние . Също така , при нас имате свободата да си поръчате тези висококачествени протеини на реално конкурентни ценови категории. Това са най-достойните разновидности от групата „Протеини“, селектирани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – подемаме с този много добър прахообразен продукт. Той има състав 87% суроватъчен протеин и е подходящ за рутинно трениращите . Всяко приемане на Blade Sport Protein Concentrate дава на тялото ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка съдържа силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би сте наясно, че, този тип аминокиселини, съчетани под цялостното название BCAA, са значително полезни за който и да е натоварен активен индивид. По какъв начин да консумирате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка се поставя в 200-250 мл вода или мляко. Такава доза по принцип се прави преди и след натовареност , но за по-голям сигурност сте свободни да осъществите и още едно приемане всяка сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – съвсем натурален гейнър, потребен за продължително повишаване на мускулната сила. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко модела протеин с максимален биологичен потенциал , давайки силен анаболен ефект. Също така , поради на въглехидратите, изпълващи , продуктът е и наистина добър източник на мощ за системата на организма. Всяка порция от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го превръща в един от най-ефективните гейнъри разпространяващи се . Хубаво е да се изпива ½ количество сутрин ½ доза след спорт .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – състоящ се от първостепенен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С цялостен вид продукти ще ви бъде от полза да увеличите мускулната си маса, следователно и да оставите наличните мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е пробван от немалко независими лаборатории и притежава ред уверения за качество. Продуктът се разпространява в чудесни вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Даваме ви съвет да се приема 1 лъжица 25 грама рано на гладно и 1 мярка след активност . За ускорени резултати , можете да си набавяте и бонус напитка от протеиновия продукт преди натоварване или по-късно нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – сигурен протеинов продукт, създаден от широкоразпространена мрежа за фитнес хранителни вещества Myprotein. Доставя на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама суха материя . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа понижено ниво на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и потребните аминокиселини. Перфектен избор както за професионалисти , така и за хора , които просто имат желание да водят здравословен живот. 25 грама от продукта се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Това количество е добре са се взема до половин час след тренировка , но ако се нуждаете , можете да я приемате и по всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителна опция под името Myprotein, което този път е измислено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е сбор от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Предоставя на човешкото тяло над 22 грама протеин на приемане, както и общия състав от есенциални аминокиселини. Материалът има идеално действие върху развитието на мускулната маса и действията на усвояване на полезните хранителни елементи от системата . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се прибавя в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се пият 2 или 3 такива дози всеки ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – пригоден и за ежедневно спортуващи, също така и за такива които желаят да повдигнат нормалния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само първокласни протеин изолат и хидролизат от доказани източници. Всяко количество от 25 грама дава на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Протеинът подпомага прогреса на изчистената мускулна маса и осигуряването на анаболните развития в тялото . Съветваме дневно да се взимат по 2 дози – 1 ставайки и 1 след активности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с висококачествени протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, потребни за моменталното и ефективно покачване на активна мускулна маса. В допълнение , протеиновият продукт се разпространява в прехласващи вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря много лесно във вода. Също като предния ни вариант , се пият по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след натоварване.

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме едно протеиново предложение на английската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той задейства ускореното и полезно ниво на мускулна маса, същевременно и по-лесното възстановяване на организма след активни спортове . Няма лактоза, а количествата на захар и мазнини в състава са значително минимални . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на системата 22 грама телешки протеин и широк спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. За постигане на максимални резултати , можете да включите и допълнителна доза от протеиновия продукт измежду яденетата .

Погледнете предложенията на Ready for life и се спрете на най-висококачествените протеинови продукти на много конкурентни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Състав на протеините?
В кои елементи се съдържат достатъчни наличности протеини?
Главни функции на протеините
В каква мярка са ни необходими протеините?
Протеините на Ready for life – ниво и сила на реални цени

admin

Leave a Reply