• Home
  • подаръци

подаръци

подаръци

Насладата да раздаваш подаръци

подаръците без съмнение са изненади, на които всеки близък и приятел се усмихва. Независимо дали са за празник или не, изненадите ни карат да се зарадваме, както и да кажем „Обичам те“.

Подаръците в наше време

Разменянето на подаръци в съвремието е важна част от деня, културата и възприятието ни. От гледна точка на историята и науката можем да твърдим, че подаряването на подаръци се е зародило като традиция в много страни и народи. Схващането, че даването на дарове и подаръци е било традиция още от стотици години и между толкова различни народи, племена, разбирания и страни означава, че самата постъпка е много по-фундаментално за за всеки човек.

Какви чувства поражда избирането на подаръци?

През годините са проведени десетки проучвания и експерименти, които искат да отгатнат и разберат емоциите, които се зараждат в човек, когато подаряваме подарък на любими хора.

Щастието да купуваш подаръци

Колкото повече учените се задълбочават и вникват в същността на даването на подаръци, те разкриват нещо учудващо: подаръците в много ситуации са за да дадат задоволство на индивида, който подарява, а не който получава. Именно по тази причина, дори ако лично не Ви харесва да ви купуват дарове, от които нямате нужда, експертите съветват да дадете възможност на любимата ви или децата ви да купят подаръка, който наистина харесат за вас. Така ги стимулирате да изразят привързаност към Вас, Вашите интереси и хобита повече от веднъж годишно и да заздравите любовта и привързаността между всички членове на семейството.

подаръци 1 Най-добрите
подаръци

Идеята да си разменяме подаръци

Даряването на подаръци се предполага е една от най-старите идеи на човека, която предхожда обособяването на човешките общности и датира още от развитието на човека като особа. Дори по време на примитивната, каменна ера, ритуалът на измисляне на подаръци е доста често застъпено и и е използвано като възможност да се каже „Обичам те“.

Кога си раздаваме най-много подаръци

Коледа. Едва ли има някой от нас, който не обича Коледа. Чакаме декември с положителни емоции и без никакво съмнение си мислим за подаряване и получаване на подаръци. Независимо дали все още мислите, че Дядо Коледа носи подаръците или сами подбирате желан подарък за себе си, Коледа без никакво съмнение е събитието, когато сме готови да инвестираме най-много за подаръци.

Психология зад даряването на подаръци

Сега купуването на подаръци е практика във всички народи по света, по редица празненства – честване на рождени дни, семейни празници, за берекет, добри пожелания, за здраве, да покажем любов и привързаност или просто да изкажем благодарност. подаръци се избират на който пожелаете – децата ви, близки хора, колеги в офиса, дори на шумните съседи. В психологията, която е скрита зад купуването на подаръци, не трябва да се забравя едно важно нещо – те ни разрешават да се сближим емоционално с друг човек. Човекът, който дава подаръка, показва намеренията си с целта, че може да сподели чувствата си с него, за който е избиран подаръка. Получателят на изненадата вижда не само парите, похарчени за дара, но и емоции и чувства към самия дар и човека, избрал подаръка. С тяхна помощ се установява емоционалната връзка между двама човека.

подаръци 2 Най-добрите
подаръци

Най-неизвестният подарък в историята

След 10 години обсада от елините на Троя, те сглобили кон, изработен от дървесина, които занесли пред входа на града. Армията премахнала блокадата и си тръгнала. Само на пръв поглед. Но това няма значение за историята. През този период от историята, традициите предричали, че победеният генерал предава коня си. Това донякъде е оправдание за троянците, които са се заблудили, че това е подарък поради заминаването на гърците от бойното поле. Краят на историята е ясен за всеки.

Най-ценният подарък в историята

Със сигурност този въпрос е изключително лесен и всички знаем отговора му – подаръкът, за който са похарчени най-много пари е Тадж Махал. Създаден в непосредствена близост до индийския град Агра, паметникът е създаден от моголския император Шах Джахан за да почете смъртта на съпругата му Мумтаз Махал. Грандиозният строеж се извършва за период от 21 години за да се финализира и там е разположена гробницата на неговата жена. Този подарък е изработен от бял мрамор, като към момента на строежа е възлизал на стойност 32 милиона рупии. Към 2015г., това е възлизало на около 52,8 милиарда рупии или $827 милиона. В наши дни този дар на императора за любимата му съпруга е вписан като културна забележителност на ЮНЕСКО.

подаръци 3 Най-добрите
подаръци

Усещаме радост и щастие, когато получаваме и даваме подаръци

Най-лесно казано, даряването на подаръци може да накара всеки човек да се чувства по-щастлив със себе си. Затова, подарявайте подаръци за да се чувствате щастливи! Освен нашите предложения за подаръци, прегледайте и: детски играчки, подаръци за деца, подарък за него, подарък за нея, ортопедични раници, чанти за през рамо, книги и тетрадки с широки редове.

подаръци 4 Най-добрите
подаръци
подаръци 5 Най-добрите
подаръци
подаръци 6 Най-добрите
подаръци
подаръци 7 Най-добрите
подаръци
подаръци 8 Най-добрите
подаръци
подаръци 9 Най-добрите
подаръци

Насладата да раздаваш подаръци
Подаръците в наше време
Какви чувства поражда избирането на подаръци?
Щастието да купуваш подаръци
Идеята да си разменяме подаръци
Кога си раздаваме най-много подаръци
Психология зад даряването на подаръци
Най-неизвестният подарък в историята
Най-ценният подарък в историята
Усещаме радост и щастие, когато получаваме и даваме подаръци